Helg...

Äntligen helg och jag är ledig! Skööönt... har varit alldeles för mycket jobb denna veckan! Så nu ska jag bara vara leeedig!
Idag vill jag åka till Ikea och kika om jag får med mig någon. Att åka dit själv finns inte ens på kartan!!
Dumt att alla andra jobbar när jag är ledig!  :P

Schemahelvetet är iaf klart... och jag hade räknat rätt! *trummvirvel* Nu slipper jag iaf det för en stund, och folk slipper läsa om skiten på min blogg! ;)

Nähä, man kanske skulle gå upp ur sängen och göra sig lite frukost? Jakten fortsätter på nån som vill/kan följa med till Ikea!


Tjohoo!!

Lägenheten var kanonfin och imorrn ringer jag Riksbyggen och meddelar att vi vill ha den! :)


Lägenhet.

Ikväll kl. 18.oo blir det till å kolla på ny lägenhet! :)
Jag håller tummarna för att den är bra, men gör mitt bästa för att inte bygga upp allt för höga förväntningar!! :)

Åter kommer med information efteråt! :)


God förmiddag...

Jaha, då sitter jag här igen då, framför datorn, med en kopp thé. Mentormöte är det som står på schemat idag och sen fika på stan med Erika. Kan bli en bra dag, alltså! ;)

Sitter här och försöker få tag i människan på Riksbyggen, för att kolla om det finns några lediga lägenheter. Jag vill flytta nuuuuu!!! *hålla tummarna* Jag är så trött på den här skruttiga gamla lägenheten. :( Inte för att jag på nått sätt har tid att flytta nu, men det löser sig nog ;)

Dags att göra sig i ordning och dra iväg! So long!!

Söndag igen.

Trött, på dåligt humör och huvudvärk. Så har min söndag sett ut. Känner mig en smula överarbetad, jag hoppas det blir
lugnt på jobbet snart. Men jag vet att det är åtskilliga veckor tills allt kommer flyta på utan större problem. Bara att  stå ut.
Hade gjort allt för att få vara ledig imorgon, men inte då. Helt galet att man måste jobba måndag 13-21 efter en hel jobb-helg. Jag ska se till å ända på det... nån dag.

Var bara tvungen att ha en liten Ben&Jerry's-kväll ikväll. Denna gång testade jag Cookie Dough och Chunky Monkey. Den förstnämnda var helt galet god!!



Nu blir det faktiskt sänggång. Ljudbok och/eller Readers Digest. Bra grejjer det.
Godnatt.

Tjo...

Mja-ha... ännu en helg gjord då... eller snart i varje fall. Bara 8-11 imorrn så är jag klar för denna gång. Sitter här i jourummet och filurar. Borde väl sova kanske, men jag har svårt att komma till ro. Suttit å grejat med schemat förstås, och hjärnan är i högvarv! Schemahelvetet stämmer inte riktigt insåg jag, men det är inget som tar nån längre tid att åtgärda. Hur som helst är jag alldeles för trött för att greja med det nu.
Urk. Nu blir det ljudboken, å förhoppningsvis sova en smula.

  
Gulliga kollegan som bäddar ner en maskot och en godnatt-lapp i joursängen! ;)

Goodnight, folks!!

Slutet gott...

Allt är löst, min själ har fått ro. Tillfälligt. ;)
Min snälla, snälla kollega offrade sin lediga tid idag med att stanna kvar en stund efter sitt arbetspass och hjälpa mig kika på schema-helvetet. Och vet ni vad? Just det, vi löste det utan större problem. Guld värt!! Vad lätt det blir när man är 2 och kan bolla idéer med varandra. :)
Jag är inte riktigt nöjd med resultatet, men det är en ypperlig tillfällig lösning på problemet. Jag får fila mer på det någon gång när jag inte har så mycket annat att prioritera.

Schemat var prio 1, prio 2 är TimeCare/CasaWin-utbildningen i Sthlm. Har mer eller mindre förlikat mig med tanken på att jag kommer skickas iväg dit, varesig jag vill eller inte. Så jag sparar nervositeten över detta tills det är dax att åka. Hinner inte ha ågren för det just nu ;) Jag är inte anmäld på utbildningen än, och jag såg att kurserna var fullbokade. Hurra var min första tanke, för då får jag vara med på handledningen från Nimbus, som jag annars hade missat. Såg verkligen fram emot handledningen... finns så oändligt mycket information och kunskap om TEACCH och alternativ kommunikation, som jag ville ta del av och praktisera på jobbet. Blev grymt besviken när jag insåg att jag skulle på utbildning just den dagen handledningen är. :( Men nu kanske det finns en liten chans att jag får vara med iaf :)
Fast å andra sidan är det ju jätteviktigt att jag får gå på utbildningen, eftersom jag förväntas köra lönerna på vår gruppbostad framöver. Och då är det ju bra om man gått kursen innan, så man kan lönesystemen! ;)
Nåväl... vi får se vad som händer.

Nu sitter jag här och njuter... det är fredag, de flesta jobb-problemen har löst sig bra, jag har en kopp Rooibos-thé och börjar inte jobba förren 12.oo imorgon. Härligt. :) Jag ska se om jag kan hitta någon trevlig ljudbok att ladda ner åxå...






Nu: Mer thé.
På återseende...

Stolthet.

Jag måste nog svälja stoltheten och be om hjälp med sånt jag inte klarar av själv.
Det finns ju faktiskt folk som kan göra scheman bättre än jag ;)

*gäsp*



Ikväll har jag "gjort ingenting". Jag är nöjd över mig själv, att ha klarat det. Jag lyckades till och med glömma bort min ångest över schema-bestyren en ganska lång stund.

Tråkigt? Kolla in denna sida... vansinningt roligt mellan varven! ;)

Nu... sova. So long!




¤#!!FAN#!!&¤&



Fy fan... suttit och knåpat schema sen kl. 12. Trode jag hade löst det, med ½ timmes felmarginal, så inser jag att jag räknat helt fel procentsats. SKRÄP!!!
Efter mycket om och men (och lite övertalning) beslutade jag mig för att ge upp för idag, och kika vidare på det imorgon istället. Det brukar lösa sig bättre så, men jag har så svårt att bara sluta mitt i ett projekt. I min värld ska man helst avsluta saker och ting, utan avbrott. Jag är väldigt miljöskadad ;)

HAHAHA!!!

Hahahahaha!! Måste bara tillägga att Kvarteret Skatan är så otroligt bra!!!



Så... godnatt igen!

Jour...

Då sitter man här igen då, å ska ha jouren. Kvällen har varit lugn och sansad i vanlig ordning.
Jag har inget intressant att tillägga ikväll. Inte för att jag nånsin har någon fantastisk och banbrytande information att dela med mig av, men ändå.



Min dag har ungefär varit lika intressant, som duvan i filmklippet. Men nått LÖV har jag då inte hittat. Kanske imorgon? Vem vet... ;)

Nähä... tv, kanske. Å sen sova.
Återstår att se om jag alls kommer upp imorrn vid 6.oo. Nån har nämligen avlägsnat väckarklockan på jobbet?? :( Jag fattar ingenting... Nåväl. Godnatt.

Tisdag...

Vaknade i morse och tryckte igång tv'n...  "Efter Tio" med Marlou (för övrigt världens glättigaste program ever). Gäst för stunden var allas våran... *trumvirvel*  ALEXADER BARD.
Vilken fruktat skön och borttappad människa. Bästa inslaget var när han berättade om sin tid som Sex-arbetare, vilket han beskrev som en "Verkligen positiv livserfarenhet". OMG?! Han ville inte kalla de prostituerad, för "det hade en så negativ stämpel". Haha... kort sagt, en riktigt intressant intervju. ;)
Om man orkar så finns intervjun att se på TV4 Anytime. (Jag orkar inte leta fram det)

Idag är det jobb som gäller i vanlig ordning, och då självklart jour! Hostan tar fortfarande död på mig, sakta men säkert. Skiten har kommit tillbaka igen med fyll styrka. Typiskt. :( Jag hoppas på att bli frisk inom ett år. *fnys*
Men jag är för snål för att vara hemma från jobbet. Så länge man kan stå upp, är man inte tillräckligt sjuk för att vara hemma. :P

På återseende.

Tidningar.

Jag älskar tidningar. Har länge prenumererat på Illustrerad Vetenskap, men tyvärr tar du tidningar inte så lång tid att läsa ut. Vilket kan vara bra på ett sätt. Jag kan bli uttråkad av långa böcker om de är ojämna i intressenivå.
Här hittade jag massa bra erbjudanden... Fanns massor av spännande tidningar! Tyvärr kunde jag inte välja alla jag ville ha. Då skulle jag inte göra annat än å läsa tidningar. ;)

   

Nu ser jag fram emot en massa trevlig läsning!! :D För övrigt har förlaget som ger ut tidningen Iform blivit helt tossiga. Jag sa upp prenumerationen för flera månader sen, då tidningen inte riktigt var i min smak. Men de fortsätter att skicka tidningar månad efter månad. Men aldrig något inbetalningskort, så jag betala inte ett jota för dem. ;) Å då gör det ju inget. :P
Illustrerad vetenskap fårhänga med ett tag till, trots att jag börjar tvivla lite på hur pass seriösa de är. Det verkar vara mycket fel och frågetecken gällande den tidningen. Jag kommer ofta på mig själv med att vara så naiv gällande allt jag läser i tidningar. -Om det står där så måste det ju vara sant?! 
Likadant är det med reklam. Jag är så otroligt lättlurad. Jag måste bättra mig på den fronten.
Ta t.ex. alla "bantningspiller" som finns på marknaden. Jag har provat hur många som helst, men de har (självfallet) inte gett något resultat. Det skumma är att min spontana tanke när jag ser reklam för ett nytt preparat är "-De HÄR måste fungera", istället för, som det borde vara, "Ännu ett preparat som jag betalar dyra pengar för men som inte ger ett uns av resultat". Såhär i efterhand är det ju glasklart hur lurad man har blivit, men väl i situationen är jag lika naiv som jag alltid varit.

Nåväl... dagen idag har inte bjudit på något roligt alls. Men jag är för snål för att vara hemma från jobbet, så jag gör ett försök att arbeta imorgon iaf. Jag ska ha en elev med mig i 6 veckor framöver. Urbota korkad idé då jag har alldeles för mycket annat att ägna mig åt... Får se om jag kan få någon annan att ta över som handledare åt eleven, istället för mig.
Jag ska nog göra mig en shake. Idag har jag BARA ätit godis! HAHA! Vilka otroliga svackor jag hamnar i ibland. Jag kan inget annat göra än att skratta åt eländet. Men som sagt... en shake vore kanske på sin plats!!


Host och fräs.

Idag är det sjukstuga på EKholmen Centrum 4K. Både jag och sambon är förkylda. Eller, sambon är förkyld, och jag är likadan som jag varit sen mitten av december. VI hostar tills vi kräks, snorar och dricker thé. Mycket mer än så blir det nog inte idag.

Nu ska jag vila igen. På återseende.


En riktig människa

Vill varmt rekommendera En riktig människa av Gunilla Gerland!
Jag har läst den flera gånger om och den är så fängslande!!!




Klicka på bilden för mer info...


Fredag kväll...

... och allt är lugnt. Har spenderat kvällen med lite bakning av "ostbröd". Blev väldigt gott faktiskt!
Händer inget speciellt alls ikväll faktiskt. Jag är skittrött efter att ha avslutat ett 27-timmarspass i förmiddags. *pust*
Men nu har jag ledig helg... alltid trevligt!!

Morgondagen ska ägnas åt ridning... Var ALLDELES för länge sen. Jag finner inte den tid jag vill till denna aktivitet fanktiskt. :(


Blir väl denna utstyrsel som gäller imorgon. ;) Kanske ska ta tillfället i akt och inviga mina termo-ridstövlar jag köpte förra året och inte har fått tillfälle att testa än! :O Blir alltså ingen sovmorgon imorgon, men för ändamålet är det helt klart värt det :)

Nähä... nu blir det faktiskt till å krypa ner i sängen och läsa lite :)

Over and out...

Stress, del II

Hej hopp. Började dagen med att försova mig. Insåg att jag inte hade frukost hemma, å sen stressa iväg till jobbet med tom mage. APT och Handledning till 13.oo.
Insåg igår kväll att jag helt glömt bort att inhandla födelsedagspresenter till killen jag är kontaktman för. PANIK! Han fyller idag, ska firas ikväll. Har dock lyckats inhandla ett gäng bra presenter nyss, så nu är det problemet ur världen. Jag känner mig som en sönder stressad grävling - med ADHD. Nästa problem att lösa är hur f*n jag ska få med mig allt till jobbet, då jag cyklar. Ujuj.

Måste till affären igen nu å köpa hem frukost och annat till mig. Packa, har jouren inatt. Börjar vid 15.30. Fy fasen...

Ägnar hela 6.44 minuter åt avkoppling... jag var tvungen att lyssna på en låt!! :P

Hey, återkommer senare ikväll om jag får med mig datorn... *pust*


Dagen lider mot sitt slut...

Ikväll har jag inte gjort nått alls. Jag har verkligen bara suttit och häckat vid datorn. Men jag antar att man ska göra "ingenting" ibland åxå?

Nu är det dax för sängen. APT imorgon, och då är det ju bra att vara utvilad. Brukar bli fnittrigt framåt slutet av mötena! ;)

Vill här bjuda på en otroligt bra låt... Lyssna och njut!!




Godnatt på er...

Undrar...

Det står en man på baksidan av centrumet där jag bor.
Från morgon till kväll, dag ut och dag in, står han där. Jag har sett honom stå där i flera veckor nu. Dricker öl, och kedjeröker Prince mjukpack... men han är inte som de andra "stammisarna". Han ser inte ut som de anda. Inte speciellt sliten eller skitig. Han ser snarare ut som vem som helst.

Han har blivit lite av ett mysterium för mig. Han försvinner någon stans framåt natten, men vart vet jag inte. Vart tar han vägen? Varför står han där utanför hela dagarna? Varför går han inte in å sätter sig på centrumet istället för att stå utanför, när det snöar som mest?

Det gör faktiskt lite ont i mig, att se honom stå där hela dagarna.

Det finns gott om "stammisar" runt Ekholmen Centrum. Men de rör på sig... lullar omkring och grejar med vad-17-de-nu-är-de-gör-om-dagarna. Dyker upp, pratar med de andra "stammisarna" och försvinner sen iväg en stund senare. Men mystiske mannen står på samma ställe hela dagen. Dag ut, dag in. Dricker sina öl, röker sina cigg. Helt ensam... oftast. Varför just han förbryllar mig så mycket, vet jag inte. Jag undrar vem han är och hur hans story lyder. Väntar han på något? Blir han inte helt tokig av tristess av att bara stå där, timme efter timme? Fryser han inte halvt ihjäl av att bara stå still?

För ett tag sen när det var runt -10 grader och snöade för fullt, funderade jag på att göra en termos med varmt thé att ge till honom. Men jag gjorde det inte. Undrar hur han hade reagerat på det? Det lär jag aldrig få reda på.

Vem är han???

Stress.

Shit!! Jag går åt snart.
Vaknade i morse med VÄRLDENS ågren! Första tanken var förstås "-Var jag ute igår??!". Efter en stunds funderande kunde jag utesluta bakfylleångest och inse att det är jag-har-massor-av-saker-att-göra-men-har-inte-ens-börjat-ångest.
Jag har 17 dagar på mig att göra ett nytt schema. Jag har inte ens börjat. (Vet inte ens vilka avtal all personal går under, eftersom alla verkar gå på olika?!)
Jag ska göra ett sommar schema så snart som möjligt. Jag ska kolla över alla papper osv. inför egenkontrollen. osv osv osv i all oändlighet...
Nää... riktigt så illa är det kanske inte. Men ändå. Känns bra å få gnälla lite. Jag har ju bra kollegor som säkert ger mig en hjälpande hand om jag ber snällt! :)

Måste bara tillägga att Spotify är världens bästa uppfinning näst efter strumpor och kaviar. Idag har jag fått ett mindre ryck och sittter här och lyssnar på The Bloodhound Gang... *asg* Ooooh... minnen!!! ;)

Nähä... om man skulle ta å göra lite nytta istället?

Oj...

Nu är jag helt slut, efter dagens aktiviteter.
Jag är så tacksam att jag kan sova utan hjälpmedel nu för tiden! Jag önskar att jag aldrig aldrig aldrig mer behöver vara beroende av sömntabletter för att kunna sova!

Imorgon är det utbildning i TEACCH igen, del 2. Ska bli mycket intressant. Undrar om jag ska lyckas med att hitta rätt busshållplats och rätt buss, denna gången då? ;) Jag har faktiskt kommit över rädslan att ta mig till nya platser själv... det är jag rätt nöjd över! :) Dock är den annalkande utbildningen i Sthlm (HELT ensam) fortfarande galet läskig! Men det löser sig nog det åxå...

Nu blir det ljudbok resterande delen av kvällen. Maken av Dean Koontz. Verkar riktigt bra. Jag kommer ingen vart med den, för jag somnar hela tiden när jag ska lyssna! ;)

NattiNatt!

*gäsp*


Godmorgon? Godmiddag? Godeftermiddag!
Har just vaknat till liv... igen. Var på massage vid 10.oo... SÅÅÅ SKÖNT!! :D Jag kan verkligen rekommendera Salong Fame. Massören tyckte det räckte för mig att gå en gång/månad, så det får bli min vardagslyx! :D Känner mig jättebra i axlarna redan nu, inte sådär stel och tråkig som jag brukar vara.
När jag väl kom hem från stan var jag så bängtrött så jag somnade med en gång. ;) Och vaknade nu! :P Hehe... nu är jag utvilad iaf! ;)

Ikväll är det träna som gäller! Så skönt när man börjat få lite struktur på det hela! :) Vecka 9 ska de ju helrenovera gym-lokalen och det är ju hur trevligt som helst. Alltid trevligt när det är nytt och frächt! :)

Nähä... middag. Lax? Ja.. det får det bli! Kokt lax är grejen!! :D


Godmorgon...

Godmorgon.
Här har vi precis vaknat till liv, och det innebär en ny dag av jobb för min del; 11.oo - 09.oo. Det låter faktiskt värre än vad det är. När man väl är på "bygget" så går tiden ganska snabbt. Natten sover man ju bort, alternativt grejar med datorn! ;)
Idag står det pizzaätning på schemat. :D Inte helt fel...

Nähä... kanske ska man masa sig ur sängen för att inte lite frukost?

Bjuder här på vad som kan vara youtubes skönaste klipp... ;)
Håll till godo!



Hjärnan har tagit time-out.

Utbildningen igår var kanon (steg ett). Bara ren repetition visserligen, men det är nyttigt med en reminder ibland åxå. :) Steg två är på tisdag, å den ser jag verkligen fram emot. För övrigt bjöd gårdagen inte på något intressant. Var ute en sväng till Tornby för att kika på hantlar. Fanns dock inga som passade mig. Fanns bara upp till 3 kg?! Skumt. Jag sökte 5 kg.

Idag är jag ledig, och har inte gjort nån nytta alls än så länge! ;) Gick inte upp ur sängen förrens 12.30 ;) Men har man inga tider å passa så behöver man ju inte dra igång tidigt som attan på morgonen! :P
Tog tag i mitt liv och beställde en massage-tid, blir måndag kl. 10.oo. Kikade runt lite på massörer i stan och
Salong Fame hade fått bra recensioner på eniro.se. Så jag provar! Man kan ju testa lite olika, om inte annat! :)


Dagen idag ska ägnas åt den vanliga fredags-städningen. Kvällen bjuder på middag hos Anneli och Stig. Alltid lika trevligt! :)



Massa snö har det kommit åxå... HELT onödigt eftersom det är plusgrader. :(

So long...

Onsdag...

Hej å hå... riktigt bra dag på jobbet idag. Det är så skönt när man känner att man har gjort allt till 110%. Jag är nöjd! :)

Fick mina nya träningskläder på posten idag, vilka jag invigt på gymmet ikväll. De var bra! Gick riktigt bra på träningen åxå. Detta har helt enkelt varit en högeffektiv dag!! :D
Dr. Värdelös som jag var hos igår, tyckte jag skulle låta bli gymet ett tag, men det är svårt. :-/
Det är extra kul å träna när man har snygga träningskläder!! (JAAAA, jag är fåfäng som attan!!! :D ) 
På tal om träningskläder så är bodystore.com helt klart värd å kolla in, om man är intresserad utav ämnet. :) Där finns även annat i hälso-väg!

Imorrn blir det TEACCH-utbildning hela dagen med jobbet. Ska bli riktigt riktigt intressant!! :) Jag vet inte riktigt vart jag ska, men det löser sig nog alltid. Har läst pedagogiken på gymnasiet och praktiserat den under 1 år på en autismenhet på Öland. Man glömmer mycket av kunskaperna när de inte används, så det ska bli trevligt med lite påminnelse. Hoppas kunna använda mycket av tänket på jobbet. Visserligen har jag jobbat en del med det redan, men ju fler av personalen som har utbildning i ämnet, desto bättre kan det bli! :)

Min kropp är helt slut efter träningen. skön känsla. :) Nu ska jag krypa ner i min sköna säng! :) Såg att Schindlers list går på 4Film... jag borde se den igen. Men jag blir så ledsen. :S

Hjälp!!

Nu är det fan dags att jag blir frisk snart, från vad fasen det är som tvingat sig på mig! Jag är så trött... och GLÖMSK! Jag blev helt paff när jag såg att jag skrivit ett blogginlägg igår... det har jag HELT glömt. Riktigt läskigt!! :O

Idag hade jag iaf en tid på vårdcentralen... träffa en mystisk läkare utan någon som helst erfarenhet (är ALLA läkare på Ekholmens VC ny utexaminerade?!?!), en sväng förbi labb, tillbax till Dr. Värdelös och hans läkarböcker, en sväng till förbi labb, å sen raka vägen på akuttid på röntgen på US. Hej å hå... där fick jag förstås heller ingen information om vad som kan tänkas vara fel... den måste ju gå genom Dr. Värdelös först. *suck*

Nu är jag jäääättetrött. Har gjort lite gips formar till torsdagens aktiviteter på jobbet. Blir soffan nu, och kanske filmen som vi skulle kollat på i fredags... ;)




Urk...

Blev en såndär jobbig helg igen! :-/ Jag söp bort min plånbok åxå. Extra ångest. Å en massa jävla onödigt jobb. *suck* Nu får det bli lugnt ett tag framöver...igen.
Man är JÄVLIGT handikappad utan bankomatkort. Jag har spärrat det men inte ens orkat ringa å fråga om det kommer ett nytt automatiskt.. eller om jag måste GÖRA något SJÄLV?! Jag är hejdlöst lat och oengagerad. Jag borde vara mer engagerad. Det kommer säkert nån gång...

Jag sitter på jobbet och har jouren. Är gristrött, men känner att det kommer gå mindre bra med sovandet. Alternativen är att fortsätta sitta här framför datorn, glo på tv, eller läsa i "Den hemlige kocken" som kom på posten idag (typ 300 år efter att jag beställt den!) Det lutar åt de senare, men jag tror inte heller där att koncentrationen är på topp.
Vi får hoppas att morgondagen blir en bättre dag. Den ska ägnas åt jobb, påhälsning av en st svärmor, träna... sen får man se.

Jag har 1000 saker att göra på jobbet och jag känner att jag har NOLL koll. Frasen "vad fan har du gett dig in på?!" maler i min skalle, men jag hatar att se mig själv som en quiter. Det går nog bra, bara jag lär mig konsten att stänga av jobbet när jag inte jobbar. MEn det är, som sagt, en konst!

Nähä, godnatt på er...

RSS 2.0